Basit Cheesecake tarifi
Evde kolay cheesecake yapmak isteyenler için harika bir tarifim var. Aşamalara dikkat ederseniz nefis bir cheesecake sizde yapabilirsiniz
Malzemeler:
- 1.5 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 avuç fındık içi
- 600 gram labne peyniri
- 200 gram sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı un (silme)
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası (çok tepeli olmasın)
- 1 paket vanilya
- 200 gram böğürtlen
- 1,5 kaşık nişasta
- bir kaç damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı şeker
Hazırlanışı:
- Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile etrafı ve altı alüminyum folyo ile kaplanır.
- Tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvi ve fındık eritilmiş tereyağ ile iyice yoğrulur kalıbın tabanına bastırılarak eşit kalınlıkta döşenir, kreması hazırlanana kadar dondurucuya konulur.
- Labne ve şeker mikserin düşük ayarında şeker eriyene kadar çırpılır.
- Un, nişasta , vanilya ve krema eklenip çok sıvılaştırılmadan yine düşük ayarda çok az çırpılır.
- Yumurtalar tek tek ilave edilerek yine düşük ayarda çırpılır kreması hazır hale getirilir.
- Dondurucudan çıkarılan kalıp içine krema dökülür 3-4 kez taban zemin üzerine vurulur içinin havası alınır.
- Fırının en altına su dolu tepsi orta bölümüne ızgara üstüne kek konularak 170 C 5 dakika önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
- Kalıbı bir kenarından tutup hafif salladığınızda kenarları sabit ortası hafif sallanıyor ise fırın kapatılır.
- Kapağı biraz açılır ve soğuyana kadar fırın içinde bekletilir (pişerken üstünün kızarmaması için son dakikalarda fırın ısısı düşürülür) oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az bir gün bekletilir.
- Sosu için böğürtlenler rondodan geçirilip 1 çay bardağı su içinde nişasta karıştırılarak eritilir ve böğürtlenlere eklenip şekerde ilave edilip pişirilir.
- Sonra limon suyu eklenir ve tereyağı eklenip karıştırılır ocaktan alınır.
- Sos çok soğumadan kek üzerine yavaşça dökülür bıçak yardımı ile üzeri düzeltilir ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Dilimleme esnasında bir bardak su içinde bıçak sürekli ıslatılarak dilimlere ayrılır.
Yorumlar
Yorum Gönder