Çikolata soslu ıslak kek tarifi

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK TARİFİ

Çikolata soslu ıslak kek tarifi

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK TARİFİ

Çikolatanın bol olduğu yiyenlerin ikinci dilime hayır diyemediği nefis Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi ile sizlerleyiz..

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı miktarını belirleyebilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Keki Islatmak İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Çikolata Sosu İçin;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Pakette belirtildiği miktarda süt

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi nin Yapılışı;

  1. Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri bembeyaz olana ve şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Ardından sıvı malzemelerimiz olan süt ve sıvı yağımızı karışıma ekleyerek çırpalım.
  3.  Daha sonra un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim. Unun topaklanmaması için eleyerek eklemek küçük bir püf noktası…
  4. Katı malzemeleri ekledikten sonra mikserin en düşük hızında çırparak kek hamurumuzu hazır hale getirelim.
  5. Kek kalıbımızı yağlayıp karışımımızı kalıba dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar kekimizi pişirelim.
  7. Kekimiz fırındayken ıslatmak için gereken karışımı hazırlayalım.
  8. Islatmak için gerekli olan süt,şeker,kakaoyu şeker eriyene kadar çırpalım.
  9. Daha sonra tarifimizin çikolata sosunu pakette belirtildiği ölçüler çerçevesinde pişirerek hazır hale getirelim.
  10. Çikolata sosumuzu kek pişene kadar soğutalım.Sürekli karıştırarak soğutmanız çikolata sosumuzun üzerinin kabuklanmasını önleyecektir..
  11. Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyelim,her dilimin üzerine kürdan yardımı ile birkaç delik oluşturalım.Ve ıslatmak için hazırladığımız karışımı kaşık yardımı ile eşit bir şekilde dökelim.
  12. Kekimiz ılıdıktan sonra soğuttuğumuz çikolata sosunu eşit bir şekilde dökelim.
  13. Bir saate yakın tüm lezzetlerin birbirine geçmesi için dinlendirelim.
  14. Son olarak dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Süsleme Önerileri:

  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek çeşitli desenler oluşturabilirsiniz.
(Benmari: İçerisinde bir miktar su bulunan cezvenin üzerine kase koyun.Kase suyla temas etmemeli.Kısık ateşte cezvenin içerisinde bulunan suyun buharı ile çikolatanın erimesini sağlayın.Suyu kaynatmamaya dikkat edin çünkü su kaynarken kaseye temas edip çikolatayı katılaştırabilir.Bu gibi durumlarda az miktarda çikolatayı akışkan hale getirebilirsiniz. )
  • Hindistan cevizi
  • Toz fındık,fıstık,ceviz
  • Renkli pasta süsleri
Nefis tarifimiz hazır. Afiyet olsun…

Yorumlar

Popüler Yayınlar