Evde kolay baton pasta

Evde kolay baton pasta

Akşam için hala tatlınız yoksa bu çok pratik pastadan yapabilirsiniz. Yapımı en fazla 1 saat süren, az malzemeyle yapılan çoook pratik bu pastayı mutlaka yapın.

 Malzemeler:






Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1/2 çay bardagı su
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartmatozu
  • yaklaşık 2 su bardağı un
Arası için;
  • Hazır Pasta kreması
  • Süt
  • Damla çikolata
Keki ıslatmak için;
  • Su, şeker ve granul kahve
Dışı için;
  • Krem şanti
Üzeri için;
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Toz Antep Fıstığı

 Hazırlanışı:


  1. İlk olarak su, şeker ve yumurtalar krema haline gelene kadar çırpılır.
  2. Kabartma tozu kakao ve azar azar un eklenerek akışkan bir hamur elde edilir.
  3. Unu kontrollü katın çok olursa pandispanya sert olur.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve harcı eşit şekilde yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve Keki soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan keki 3 eşit parçaya kesin içi için bizim evdekiler hazır pasta kremalarını seviyorlar.
  7. Siz isteğe göre pastacı kremasıylada hazırlayabilirsiniz.
  8. Üzerinde yazan süt miktarı ile pasta kreması hazırlanır Pandispanyanın 1 parçası alınır tepsiye konulur.
  9. Su, şeker ve granul kahve karışımı ile iyice ıslatılır, Krema sürülür.
  10. Damla çikolata serpilir, bütün katlara aynı işlem uygulanır en son dışı krem şanti ile sıvanır ve istenilen şekilde süslenir.
Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan merveninmtfgi'na teşekkür ederiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar