Evde kolay baton pasta
Evde kolay baton pasta
Akşam için hala tatlınız yoksa bu çok pratik pastadan yapabilirsiniz. Yapımı en fazla 1 saat süren, az malzemeyle yapılan çoook pratik bu pastayı mutlaka yapın.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1/2 çay bardagı su
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- yaklaşık 2 su bardağı un
- Hazır Pasta kreması
- Süt
- Damla çikolata
- Su, şeker ve granul kahve
- Krem şanti
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
- İlk olarak su, şeker ve yumurtalar krema haline gelene kadar çırpılır.
- Kabartma tozu kakao ve azar azar un eklenerek akışkan bir hamur elde edilir.
- Unu kontrollü katın çok olursa pandispanya sert olur.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve harcı eşit şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve Keki soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki 3 eşit parçaya kesin içi için bizim evdekiler hazır pasta kremalarını seviyorlar.
- Siz isteğe göre pastacı kremasıylada hazırlayabilirsiniz.
- Üzerinde yazan süt miktarı ile pasta kreması hazırlanır Pandispanyanın 1 parçası alınır tepsiye konulur.
- Su, şeker ve granul kahve karışımı ile iyice ıslatılır, Krema sürülür.
- Damla çikolata serpilir, bütün katlara aynı işlem uygulanır en son dışı krem şanti ile sıvanır ve istenilen şekilde süslenir.
Yorumlar
Yorum Gönder