Muzlu ve kuruyemişli kek
Muzlu ve kuruyemişli kek
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
Muzlu ve kuruyemişli kek tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 3 yumurta
- 120 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- ¾ su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 muz
- 150 gr kayısı
- 100 gr incir
- 70 gr kuru üzüm
- 100 gr ceviz
- 60 gr fındık
- 40 gr antep fıstığı
Üzeri için
- Pudra şeker
Muzlu ve kuruyemişli kek Nasıl Yapılır
Rendelenmiş muz ve toz şekeri mikser ile çırpın. Muz, şeker ile eriyince teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını küçük küçük ekleyip çırpın. Elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, üzüm, fıstık, iri çekilmiş ceviz ve fındığı ekleyip tekrar spatula ile karıştırın. Dikdörtgen dar bir kalıbı yağlayın. Kek hamurunu kaba yayın. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye çıkarıp 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Dilimleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
pirinç patlağı denediniz mi?
YanıtlaSil