NEFİS VİŞNELİ KEK TARİFİ
NEFİS VİŞNELİ KEK TARİFİ
Vişnenin nefis bir hale dönüştüğü,tatlı-ekşi-mayhoş tatlarının hepsini barındıran bir tarif ile sizlerleyim. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz.Vişneleri mevsiminde ayıklayıp dondurucuda muhafaza ederseniz bu nefis keki her zaman gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Dondurmuş olduğunuz vişnelerin donukluğunun çözülmesini beklemeden de bu güzel Vişneli Kek Tarifini deneyebilirsiniz.
Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 1 kase ayıklanmış vişne
Vişneli Kek Tarifi Yapılışı;
- Vişneli Kek Tarifimiz için öncelikle yumurtalarımız ile 1.5 su bardağı şekeri şeker eriyene kadar çırpalım.Krema kıvamına gelince diğer sıvı malzemelerimizi eklemeye başlayalım.
- 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sütü ekleyelim.Eğer birisinden biri yoksa 2 çay bardağı süt veya 2 çay bardağı yoğurt kullanabilirsiniz.
- Süt ve yoğurdu ekledikten sonra sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Unumuzu,kabartma tozunu ve vanilini eleyerek sıvı malzemelere ilave edelim.Ve söndürmeden yavaşça spatula ile çırpalım.Un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişiyor.Kontrollü ekleyelim.
- Elde ettiğimiz kek hamuru çok sıvı olmamalı.Buna dikkat edelim.
- Kekimizi pişireceğimiz kalıbı öncelikle yağlayalım ve sonrada yapışmaması için unlayalım.Kek hamurumuzun yarısını dökelim ve birkaç adet vişne dizelim.Ardından kalan hamuru da dökelim ve vişneleri gelişi güzel serpelim/dizelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında Vişneli Kek Tarifimiz kontrollü bir şekilde pişirelim.Fırına göre pişme süresi farklılık gösterebilir. Kekimiz piştikten sonra 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
- Kekimiz dinlenip ılık hale geldikten sonra dikkatlice kalıptan çıkarabiliriz.Vişneli Kek Tarifimizin kalıptan rahat çıkabilmesi için az önce belirttiğim gibi unlamak çok önemli.
- Kalıptan çıkardığımız lezzetli vişneli kekin üzerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz.
Afiyet Olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder