New York Usulü Cheesecake


New York Usulü Cheesecake


cheesecake tarifi ile ilgili görsel sonucu

New York Usulü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    İç dolgusu için:

  • 1250 gramlabne peyniri(oda sıcaklığında)
  • 1 + 1/4 su bardağıtoz şeker
  • 3 yemek kaşığıun
  • 1/2 adetlimon kabuğu rendesi
  • 1 adetportakal kabuğu rendesi
  • 5 adetyumurta
  • 2 adetyumurta sarısı
  • 2 paketvanilin
  • 1/4 su bardağıkrem şanti

    Tabanı için:

  • 1,5 paketpetibör bisküvi
  • 1/4 su bardağıeritilmiş tereyağı

New York Usulü Cheesecake Tarifinin Püf Noktası

23 cm çapında, kenarları yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbı kullanın, bu sayede hem cheesecake piştiğinde yeterli yüksekliği elde etmiş olacaksınız, hem de kalıptan çıkartmanız kolay olacak. Portakal ve limon kabuklarını rendelerken, beyaz kısımları rendelememeye özen gösterin, aksi takdirde hafif acımsı bir tat elde edersiniz.

New York Usulü Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

    Tabanı için:

  1. Pötibör bisküvileri elinizle ya da bir mutfak robotunun yardımıyla iyice ufalayın, ardından eritilmiş tereyağını üstlerine gezdirin ve güzelce harmanlayın.
  2. Cheesecake’i pişireceğiniz kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin ve hazırladığınız bu taban karışımını zemine güzelce bastırarak yayın. Ardından kek kalıbını buzluğa atın ve siz iç dolgusunu hazırlarken o buzlukta beklesin.

    İç dolgusu için:

  1. Yaklaşık 3 dakika kadar derince bir kasede labne peynirini ve şekeri tamamen kremamsı bir karışım elde edene dek bir mikser yardımıyla orta hızda çırpın.
  2. Ayrı bir kasede unu, rendelenmiş limon kabuklarını ve rendelenmiş portakal kabuklarını güzelce karıştırın ve bu unlu karışımı peynirli şeker karışımına ekleyin ve karıştırın.
  3. Bu karışıma 5 yumurtayı ve 2 yumurta sarısını teker teker ekleyin, her yumurta ekledikten sonra güzelce çırpıp karışımla özdeşleşmesini sağlayın.
  4. En son olarak toz vanilini ve paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırladığınız kremşantiyi ilave edin.
  5. Kek kalıbını buzluktan çıkartın, hazırladığınız iç dolguyu kalıba boşaltın.
  6. Önceden ısıtılmış 260 derece fırında ilk önce 10 dakika pişirin, ardından fırının ısısını 100 dereceye düşürün ve üstü altın sarısı bir sufle görünümüne gelene dek yaklaşık 60 dakika daha pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında yaklaşık 2 saat bekletin, ardından buzdolabında yaklaşık 6 saat bekletin ve sonrasında servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar