cherry pie (vişneli pasta)
vişneli kare pasta
Vişneli Kare Pasta nasıl yapılır? Vişneli Kare Pastanın malzemeleri, besin ve kalori değerleri, tarifin hazırlık aşamaları ve süresi Lokma'da. Göze hitap ettiği kadar damaklarda da unutulmaz bir lezzet bırakan pasta, şık sunumuyla da dikkatleri üzerine çekecek. Hem ekşi hem de tatlının tüm detaylarını ortaya çıkaran vişneli pastayı lezzet tutkunlarının beğenisine sunuyoruz. Vişne kreması ve kakaolu pandispanyasıyla enfes olan pastanın üzerini çikolata ve fıstıkla kaplayarak servis edin.
Vişneli Kare Pasta Tarifi
1 / 6
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1/2 (Yarım) su bardağı toz şeker
- 1/2 (Yarım) su bardağı süt
- 1/4 (Çeyrek) su bardağı zeytinyağı
2 / 6
Kalan kuru malzemeleri eleyin ve söndürmeden spatula ile karıştırın. Zeminine pişirme kağıdı serdiğiniz kelepçeli kare kek kalıbına dökün ve yayın.
- 2 çorba kaşığı toz kakao
- 1 ve 1/2 (Yarım) su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
3 / 6
Üzerine vişneleri batırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ve soğutun. Kekin tabanını kağıttan kurtarıp servis tabağına alın ama kelepçesini çıkarmayın.
- 1 su bardağı suyu süzülmüş vişne
4 / 6
Krema malzemeleri için krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1/2 (Yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
6 / 6
Keki buzdolabında soğuttuktan sonra üzeri için kremayı kaynama noktasına getirin. Çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın, fıstığı da ekleyin ve karıştırın. Soğuyan kremanın üzerine yayın ve ekstradan file fıstık serpin. Buzdolabında soğutun, servis sırasında kelepçesinden kurtarın ve dilimleyerek servis edin.
- 1/2 (Yarım) paket krema
- 100 gram doğranmış bitter çikolata
- 50 gram doğranmış sütlü çikolata
- 1/4 (Çeyrek) su bardağı file fıstık
Yorumlar
Yorum Gönder