JÖLELİ PASTA
JÖLELİ PASTA
Muhteşem görüntüsü ve enfes tadı ile oldukça hafif ve yapımı da bir o kadar basit olan jöleli pasta tariflerinde mevsimine göre her tür meyve kullanılabilir. Çay saatlerinin vazgeçilmez tadı olan bu pastaya en çok çileğin yakıştığını düşündüğüm için çilek kullanmak istedim. Keyifle yapıp sevdiklerinizle paylaşmanız için bu tarifi aşağıda sizinle de paylaşmak istedim
Hazırlık süresi: 20-25 dakika
Pişme süresi: 20-25 dakika
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
JÖLELİ PASTA MALZEMLERİ
- 10 parça kedidili bisküvisi
- 3 su bardağı süt
- 1 kutu çilek aromalı jel
- 1 paket çilekli puding
- Hazır puding yapımı için 2,5 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 15 veya 20 adet çilek
JÖLELİ PASTA YAPILIŞI
11 kutu jeli 2,5 su bardağı sıcak su ile karıştırın ve karışımı her hangi bir kek kalıbına boşaltın. Buzdolabında 8 ile 10 dakika kadar donması için beklemeye bırakın.
2Çilekleri yıkayıp kuruladıktan sonra yeşil yapraklı kısımları sökün ve dörde bölüp jelin içine yerleştirin sonrasında tekrar buzdolabına koyun.
3Çilekli puding yapımı için, puding paketinin üzerinde yazılan tarife uyarak 2,5 su bardağı sütle kıvamını alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
4Toz olan çilek aromalı jelatini bir kase içinde 3 yemek kaşığı sıcak su ile eritin ve kek kalıbına dökün.
5Soğumuş olan pudingi hazırlanan jelin üzerine dökün.
6Portakal suyu, süt ve şekeri bir kase için de iyice karıştırın. Kedidili bisküvileri bu karışımla ıslattıktan sonra pudingin üzerini iyice örtecek şekilde kalıba düzenli bir şekilde yerleştirin.
7Buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra misafirlerinize servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder