Kakaolu Rulo Pasta Tarifi
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi
Kakaonun harika lezzetinin buluştuğu nefis bir pasta tarifi sizlerde mutlaka deneyin..
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kakao (25 gram -2 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 100 gram labne (küçük yarım kutu)
- 100 ml krema (yarım kutu)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 poşet toz olarak krem şanti
- 100 ml (yarım kutu) kremayı ısıtın. 100 gram sütlü-bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
Hazırlanışı:
- Önce kremayı hazırlayın; Bütün malzemeleri bir kaba koyup katılaşana kadar çırpın.
- Pandispanya için yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın.
- Yumurta sarısı ve şekeri rengi açılana kadar çırpın.
- Sıcak suyu, kuru malzemeleri eleyip ekleyip çok az çırpın.
- Sonra yumurta beyazlarını köpürtün ters çevirdiğinizde akmayacak 3 seferde köpürmüş yumurta beyazlarını hafif hafif ekleyin.
- Havasını kaçırmadan karışıma yedirin. (benim pişirdiğim tepsi 25cm-35cm eğer daha büyük fırın tepsisinde pişirecekseniz ölçüyü aynı oranda artırabilirsiniz. Mesela 1.5 katı yaparsanız fırın tepsisine tam gelebilir. 6 yumurta 1.5 çay bardağı şeker gibi ölçüyü artırın)
- Yağlı kağıt serili tepsiye eşit şekilde dökün ve 180 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirin benim kekim 10 dakika gibi bir sürede pişti.
- Kek ince olacağından pişme süresi kısa olacaktır kontrol edin.
- Pişen keki sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin.
- Keki rulo şekilde sarıp 5-10 dk dinlendirin ve hemen kremayı sürün ve sarın.
- Üzerine çikolatayı dökün buzdolabında dinlendirin.
Yorumlar
Yorum Gönder