Kakaolu Sultan Sarması
Kakaolu Sultan Sarması
Çok beğeneceğiniz nefis bir sultan sarması, Çay saatlerinizde hem ailece yiyebileceğiniz nefis sultan sarması tarifi bu tatlıyı beğenilerinize sunuyorum.
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un (Çok tepeli olmasn)
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağına yakın hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
- Öncelikle kakaolu kremayı hazırlayın süt, nişasta, un, şeker ve kakao tencere alın.
- Çırpıcıyla karıştırarak pişirin koyulaştığında ocaktan alın ve 1-2 dakika karıştırın.
- Standart boyutda ki çay tepsisine hindistan cevizi eşit olarak her tarafına dökün (İsterseniz hindistan cevizi yerine; iyi parçalanmış ceviz, fındık veya toz haline getirilmiş bisküvi kullanılabilir)
- Hindistan cevizinin üzerine sıcak kremayı çok kalın olmayacak şekilde eşit olarak yayın bu haliyle dolaba koyun en az yarım saat bekletin.
- Krem şantiyi hazırlayın soğumuş kremanın üzerine krem şantiyi eşit olarak sürün.
- En az 4 saat dolapta beklettikten sonra çıkarın (Ben bir gece beklettim) 2-3 cm eninde keserek rulo şeklinde sarın hemen servis edin!
Püf Noktası:
- En önemli püf noktası kremanın ince döküleceği bir tepsi seçilmesi.
- Daha küçük tepsi kullanmayın çünkü küçük tepsi de Krema Kalın olacağı için kırılma çok olur.
- Mutlaka servis edileceği vakit rulo olarak sarın.
- Eğer önceden sarıp servis etmezseniz bekledikçe çatlaklar ve kırılmalar olur.
- O sebeple rulo sarın hemen ardından servis edin
- Krema sıcakken dökülmeli yani ocaktan aldığınızda karıştırın vee dökün.
- Sararken dikkatli sarın sararken dikkatli sarın.
- Yine de ufak çatlamalar olursa hindistan cevizi ile kamufle edebilirsiniz?
Yorumlar
Yorum Gönder