Kremalı ve çikolatalı pasta

Kremalı ve çikolatalı pasta

Kremalı ve çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) kakao
Çikolatalı krema için
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 3~4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Beyaz krema için
  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için
  • Çikolata parçaları

Kremalı ve çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın. Ayçiçeği yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişirin. Krema için, süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Limon suyunu ekleyip mikserle çırpın. Krem şanti ve soğuk sütü çırpın. Keki enine üçe kesin. İlk katının üzerine çikolatalı kremanın yarısını yayın. Üzerine diğer kek katını yerleştirip krem şantinin yarısından fazlasını sürün. Diğer keki yerleştirip kalan çikolatalı kremanın bir kısmını yayın. Kalan kremayı krema sıkma torbasına doldurup dekoratif bir şekilde sıkın. Krem şanti yi de aynı şekilde pastanın üzerine sıkın. Çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar