Kremşantili Çikolatalı Islak Kek
Krem şantili Çikolatalı Islak Kek
İçi yumuşacık krema dışı bol çikolatalı yerken damakları çatlatan bir lezzet. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 vanilya
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Ekstra Malzemeler
Arası için;
- 2 paket kremşanti
- 1 paket krema
- 2 paket 80 gr çikolata
Hazırlanışı:
- Öncelikle kekimizi hazırlamakla başlıyoruz.
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır kuru malzemeler dışındakiler eklenip yeniden çırpılır.
- En son tüm kuru malzemeler elenerek eklenir ve spatula yardımı ile karıştırılıp 175 derecede pişirilir.
- Kek pişerken sosu hazırlanır.
- Tüm sos malzemesi tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Pişen ve oda sıcaklığına gelen kek ikiye kesilir arası hazırlanan sos ile ıslatılır.
- 2 paket kremşanti çırpılır 20 dk dolapta dinlendilrilip kekin arasına sürülür.
- 20 dk daha dolapta dinlendirilir.
- Üzeri için krema sıcağa yakın ılıtılır ve içersine çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Bir müddet kıvam alana kadar oda sıcaklığında bekletilir ve hazırlanan kekin üzerine dökülür.
- Dilimlenip servise sunulur.
- Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder