Kremşantili Çikolatalı Islak Kek


Krem şantili Çikolatalı Islak Kek

Kremşantili Çikolatalı Islak Kek
İçi yumuşacık krema dışı bol çikolatalı yerken damakları çatlatan bir lezzet. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

 Malzemeler:




  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
       Sosu İçin;
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

 Ekstra Malzemeler


     Arası için;
  • 2 paket kremşanti
    Üzeri İçin;
  • 1 paket krema
  • 2 paket 80 gr  çikolata

 Hazırlanışı:


  1. Öncelikle kekimizi hazırlamakla başlıyoruz.
  2. Yumurta ve şeker iyice çırpılır kuru malzemeler dışındakiler eklenip yeniden çırpılır.
  3. En son tüm kuru malzemeler elenerek eklenir ve spatula yardımı ile karıştırılıp 175 derecede pişirilir.
  4. Kek pişerken sosu hazırlanır.
  5. Tüm sos malzemesi tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
  6. Pişen ve oda sıcaklığına gelen kek ikiye kesilir arası hazırlanan sos ile ıslatılır.
  7. 2 paket kremşanti çırpılır 20 dk dolapta dinlendilrilip kekin arasına sürülür.
  8. 20 dk daha dolapta dinlendirilir.
  9. Üzeri için krema sıcağa yakın ılıtılır ve içersine çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır.
  10. Bir müddet kıvam alana kadar oda sıcaklığında bekletilir ve hazırlanan kekin üzerine dökülür.
  11. Dilimlenip servise sunulur.
  12. Afiyet Olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar