mozaik pasta
Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 50 gr. margarin
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 su bardağı süt
- 100 gr. bitter
- 3 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
Yapılışı
Derin bir kabın içerisine çok ufak olmayacak şekilde petibör bisküvileri elinizde kırın.
Sos tavasına tereyağ ve margarini ekleyip eritin.Ardından süt,kakao ve toz şekeri ilave edip çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Kakaolu sos kaynayınca ocağın altını kapatın ve içerisine parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyip çikolata eriyene kadar iyice karıştırın ve ılımaya bırakın.
Bisküvilerin üzerine sosu döküp tahta kaşık yardımıyla ezmeden karıştırın.
Mutfak tezgahına streç filmi serip bisküvili harcı döküp ellerinizle yanlardan bastırıp piramit şekli verip streçe sarın. Mozaik pastanızı buzdolabının derin dondurucu kısmından 3- 4 saat kadar bekletin.Sonra buzdolabına kaldırın.
Servis esnasında dilimlere ayırın.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder